A barátom új kedvenc online játékában versenyt szerveztek, így átjöttek a haverok egy csomó laptoppal és együtt játszottak. A díszítést sajnos ki kellett hagynom, mert a fiúk már nagyon éhesek voltak és azt is alig hagyták, hogy egyátalán lefotózzam.
Hozzávalók
- leveles keltészta
- olaj / olívaolaj
- kevéske liszt, hogy ne ragadjon a tészta
- 400g hámozott paradicsom konzerv / paradicsomszósz
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg sajt (mozarella, trappista, füstölt, amit szeretnénk)
- 1 csokor friss bazsalikom / szárított tasakos
- só, bors
- 2 kávéskanál olasz fűszerkeverék / majoranna, oregánó
Elkészítés
- A vöröshagymát megpirítjuk olajon, majd beletesszük a fokhagymát (egyet fokhagymanyomóval, kettőt apró szeletekre vágva).
- Beleöntjük a paradicskonzervet vagy szószt, picit felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg újra nem lesz szósz állagú, amíg nem el megy az a meghatározó, erős paradicsom íze.
- Beletesszük vagy a saját keverékünket vagy az olasz fűszerkeveréket és a bazsalikomot is apróra vágva, sózzuk borsozzuk, pár percig még főzzük, aztán készen van.
- Ha fagyasztott leveles tésztát veszünk, azt szobahőmérsékleten kell kiengedni, mikróban és meleg vízben nem szabad, mert tönkremegy.
- A leveles tésztát liszttel megszórt deszkán kinyújtjuk, majd egy nagyobb szájú pohárral kiszaggatjuk a mini pizzákat.
- A tésztát megkenjük a paradicsomszósszal, és rátesszük a hozzávalóinkat, amiket a pizzán szeretnénk látni (pl. szalámi, sonka, kukorica, gomba stb.), végül reszelt sajtot vagy vékony sajtszeleteket helyezünk a tetejére.
- Előmelegített, 180°C-os sütőben kb. 15-20 perc alatt készen van.
Egy másik alkalommal, mikor mini pizzát készítettünk, a fiúk csinálták a szószt, én pedig hátradőlve néztem őket a kanapéról. Az jutott eszembe, hogy ennek MINDIG így kellene lennie...
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése