No de a lényeg, hogy sehol nem találtam úgymond bevált sütési receptet konkrét adatokkal, ígyhát egyedül kellett kitalálnom, hogyan vágjak bele. Mivel nekünk abszolút frissek voltak a hurkák és a kolbász, ezért a recept változhat ha bolti árut veszünk, azzal még nem próbáltam.
a képen már szétvágtam őket, mert előtte elfelejtettem fotózni |
- A hurkákat és a kolbászt beáztattam hideg vízbe 10 percre, hogy ne pattanjanak szét a sütőben.
- Elővettem egy sütőtepsit és az alját kikentem (zsír híján) olajjal.
- A húsokat kb. kétujjnyi távolságonként megszurkáltam fogpiszkálóval, hogy a forró zsír miatt ne durranjon szét, hanem ki tudjon folydogálni a lyukakon.
- Bekentem a tetejüket kevés olajjal (szintén zsír híján).
- 160°C-ra előmelegített sütőben 40 - max 45 percig sütöttem.
Az eredmény: minden megsült és semmi sem pattant szét, csak az egyik végük folyt ki egy nagyon picit
Jó étvágyat!
Köszönöm a leírást , hiába kerestem magyarul hasonlót, mind készítési receptek jöttek ki.
VálaszTörlésRemelem a bajor változata sem fog kirepedni. Őszintén irigy elem a házi dolgokért, ámbár nem nagyon eszek húst, de egy jó házi kolbászt frissen elkészítve....