Rák
- egy sütésálló tálba vajat teszünk, paradicsomszószt, 3-4 gerezd fokhagymát (nyomva), kevés olívaolajat és a megpucolt rákokat (ha fagyasztva voltak, előbb ki kell őket olvasztani)
- a tálat letakarjuk alufóliával
- előmelegített sütőben, 180-200°C-on, 20-25 percig sütjük
Bruschetta:
- szósz: 3 paradicsomot összevágunk, feltesszük főni, 2 gerezd fokhagymát belenyomunk, 2 gerezdet pedig apró szeletekre vágva beleteszünk, esetleg 1-2 ek paradicsomszószt is adunk hozzá, sót, borsot, bazsalikomot, kevés petrezselymet és kb 10 percig főzzük (tehetünk hozzá vizet is ha túl sok paradicsom íze van és megvárhatjuk, míg lefő)
- kenyeret pirítunk (legjobb a bagettből, kifliből formált tallér) és kis tálba kitesszük a szószt
- tálalhatunk esetleg mellé hagymacsírát, egyrészt ízléses, másrészt finom
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése