Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 8 szelet sertéskaraj (nekem csak 5 volt itthon)
- 2 fej vöröshagyma
- 1 nagytejföl + 1 kistejföl
- 20-25 dkg bacon
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- 40 dkg reszelt sajt (lehet trappista, füstölt sajt, mozzarella, én az első kettőből csináltam)
- mustár
- só, bors
- pirospaprika
- olaj vagy vaj
Elkészítés:
- A húsokat besózzuk, megborsozzuk, állni hagyjuk.
- Meghámozzuk a krumplit, felkarikázzuk, feltesszük főni.
- Megpirítjuk a bacon-öket, majd a húst (nem kell megsütni, csak elősütni egy kicsit), majd a hagymát olajon vagy vajon.
- A tejfölbe belenyomjuk a 3 gerezd fokhagymát és összekeverjük.
- Ha megfőtt a krumpli, vajazzunk ki egy kisebb tepsit és terítsük be a vele.
- Az egyenletesen elhelyezett krumplikat megszórjuk pirospaprikával, ráöntjük a hagymát (az olajat is, amiben pirult), elrendezgetjük.
- Ezután ráterítjük a bacon-öket (2-3 szeletet hagyjunk ki), erre ráöntjük a fokhagymás tejfölt, majd ráterítjük a húsokat.
- A húsokat megkenjük mustárral, végül rászórjuk az egészre a sajtot, jól eloszlatva.
- A 2-3 kimaradt csík bacon-t felvágjuk és rászórjuk a sajtra.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on 50 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése