Az új recept, amit kitaláltam (illetve egy hasonlót láttam egy filmben és onnan jött az ötlet), a Serrano sonkás sertéscomb házi sültkrumplival. A kompetens szerint isteni lett :)
Hozzávalók :
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- só
- bors
- víz
- sertéscomb
- Serrano sonka
- 2 nagyobb szem burgonya
- napraforgó olaj
- Lucullus - tejföl ízű - sültkrumpli fűszer
Elkészítés :
HÚS
- Ez a rész elhagyható: a húsokat fél napra bepácoltam egy felespohárnyi olívaolaj + só + víz + nyomott fokhagyma pácba (csak bekentem ezzel, dobozba tettem, majd a hűtőbe).
- A sertéscomb szeleteket kikloffoltam, beborítottam Serrano-val, majd azzal együtt tovább kloffoltam, hogy rátapadjon, kb 1 cm vastagságú húsokat kaptam.
- Napraforgó olajat öntöttem a tepsibe, majd a húsok mindkét oldalát 3x2 percig, majd 1x1 percig pirítottam közepesnél kicsit magasabb lángon.
- Ezután tálaltam.
SÜLTKRUMPLI
- A két krumplit meghámoztam, a mekisnél jóval nagyobb szeletekre vágtam, majd felraktam főni magas lángon.
- Felforralás után még 2-3 percig főztem (nem tovább, mert szétesik!), ezután egy konyharuhára szedtem a krumplikat, majd óvatosan leitattam róla konyharuhával a nedvességet.
- Naprafogó olajat (kb az üveg felét) forraltam egy kis átmérőjű lábosban magas lángon, majd beledobtam a félig főtt krumplikat és addig sütöttem, amíg nem kezdtek megpirulni. Onnan lehet tudni, hogy már megfelelő az állaga, hogy beleszúrunk egy villát és azt érezzük, hogy a külseje kemény, ropogós, de miután azon áthalad a villa, utána úgy megy tovább, mint a vajban - tehát a belseje puha.
- Ezután kéztörlővel kibélelt tálkába tettem a krumplikat és megszórtam sóval és sültkrumpli fűszerrel. A Lucullus tejfölösét a barátaink hozták át még a múltkori sütögetés alkalmával, és annyira ízlett nekünk, hogy már csak azt használom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése