Hozzávalók:
- füstölt lazac / sima lazac (amelyiket jobban szereted)
- 2 kiskanálnyi rizsecet - elhanyagolható
- rizs - lehetőleg rövid szemű, lehet kapni kifejezetten sushi rizst
Elkészítés:
- 1-1,5 dl-ig töltsük meg a pl. 3 decis poharat rizzsel - ebből lesz kb 10 db nigiri
- a rizst 2x annyi vízzel megfőzzük, az utolsó pár percben hozzákeverjük a rizsecetet
- megvárjuk, míg kihűl a rizs, mert kézzel fogjuk formázni és a kezünk később is jó lesz még :)
- ha már nem forró, megformázzuk a nigiriket (most csináltam először, majd finomítok rajta), jól nyomjuk össze őket, hogy a maradék folyadék is kiszivárogjon belőle
- ráterítjük a lazacot
- wasabi tormával és szójaszósszal tálaljuk
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése