Személy szerint nekem az alkohol (sör, bor) nem jön össze az étellel, de ez nekem is ízlett, nem csak a fiúknak. A sör kiválasztásánál nekem azok voltak a szempontjaim (nézett is furán a boltos), hogy a legolcsóbb, meleg sört kérem. Be is vált :)
Hozzávalók (hús):
- 4 egész csirkecomb
- zsír vagy olaj (lehet olíva is)
- só
- bors
- fokhagyma
- 1 doboz sör 3/4-e
Hozzávalók (krumpli):
- 1 kg krumpli
- só
- bors
- fokhagyma grandulátum vagy fokhagymasó
- majoranna
- oregánó
- kakukkfű
- olaj (lehet olíva is)
Elkészítés (hús):
- A zsírt felolvasztjuk vagy az olajat enyhén felmelegítjük (180°C) a sütőben egy nagyobb tepsiben.
- Ez alatt a húsokat besózzuk, megborsozzuk, 2-3 gerezd fokhagymát összenyomunk és beleforgatjuk a husikat.
- Kivesszük a sütőből a tepsit beletesszük a husikat, meglocsoljuk őket a sörrel, majd lefóliázzuk a tepsit és visszatessük a sütőbe (alsó-felső sütés, 180°C).
- Kb. 35 perc múlva megfordítjuk a husikat, visszafóliázzuk a tepsit és újabb 35 percet várunk.
- Ha letelt az idő, levesszük a fóliát a husikról, a bőrükkel felfelé fordítjuk őket és 15-20 percig hagyjuk még pirulni a sütőben. Ez után tádámm, kész a sörös csirkecomb!
Elkészítés (krumpli):
- A krumplikat jól megmossuk, de nem pucoljuk meg őket, a héj rajtuk marad.
- Kb. 1 cm vastag karikákat vágra vágjuk őket.
- Egy sütőtepsit kikenünk zsírral vagy olajjal és ráhelyezzük a krumpli karikákat szépen eloszlatva. Fontos, hogy maximum 2 réteg krumpli legyen egymáson, különben nem igazán sül meg a legalsó réteg.
- Ha ezzel megvagyunk, megszórjuk a krumplit a fűszerekkel. Nem muszáj mindent használni, amit leírtam, én azt szórtam rá, amit itthon találtam, de ezeket helyettesíthetjük egyszerű sültkrumpli fűszerkeverékkel.
- Kicsit meglocsoljuk őket olajjal, majd betoljuk a sütőbe a csirke alá. Mire kész a csirke, a krumpli is meg fog sülni, de ezt onnan is megállapíthatjuk, hogy beleszúrunk villával. Ha vajpuha, akkor készen van.
Az első 35 perc után. |
Mártogatós: aki nem szereti magában a krumplit, készítsen magának fokhagymás mártogatóst! Fél tejfölt keverjünk össze 1-2 gerezd nyomott fokhagymával, majd sózzuk meg. Készen is van a mártogatós, a krumplival isteni!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése