Ha valaki teljesen elzárkózik a liszttől (bár egy fogyókúrás lisztet ajánlok), neki az a tippem volna, amit én is mindig alkalmazok a leveseknél besűrítés céljából. Tegyetek néhány dolgot - jelen esetben főtt tojást - a turmixba egy kis lével, turmixoljátok le és öntsétek vissza a levesbe. Hülyén hangzik, hogy tojást turmixolunk, de itt is, máshol is beválik. A fogyókúrás zöldséglevesemet mindig úgy sűrítem be, hogy a legvégén telerakom a turmixot a főtt zöldségekkel + egy kis lével, leturmixolom és visszaöntöm. Ha így csináljuk, sokkal sűrűbb lesz bármi, mint hizlaló habarással vagy rántással.
Hozzávalók:
- 1,7 l víz
- olívaolaj
- Amarant (vagy bármely más gluténmentes) liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 tk pirospaprika
- 2 tk egész kömény
- só
- 1 húsleveskocka (elhagyható)
- 12 tojás (vagy több)
Elkészítés:
- Az olívaolajat kicsit felmelegítjük, beletesszük a lisztet és krémes állagúra keverjük.
- Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, a köményt, a sót, belenyomjuk a fokhagymákat és felöntjük vízzel, majd visszatesszük a tűzhelyre.
- Lassan bugyogva fél órát főzzük.
- Ha letelt a fél óra, kicsit feljebb kapcsoljuk a lángot és elkezdjük beletenni a tojásokat, így: én úgy készítettem, hogy egy merőkanálba beletörtem egy tojást, megsóztam, majd a merőkanalat a levesbe merítettem, majd kihúztam alóla a merőkanalat. Most készítettem először, de szerencsére egyben maradtak a tojások :)
- Miután az összes tojást beletettük, még 3-5 percig főzzük.
Kész!
Ha esetleg úgy érezzük, hogy só vagy kömény hiányzik, azt nyugodtan pótoljuk most.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése