Kezdjük a nevével, ezekből raktam össze:
- Tagliatelle - a tésztafajta neve
- Aglio - fokhagyma olaszul
- Pomodoro - paradicsom olaszul
- alla panna adica - tejfölös olaszul
Hozzávalók:
- Tagliatelle
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db nagy paradicsom
- fél nagytejföl
- 1 ek olívaolaj
- só
Elkészítés:
- A tésztát megfőzzük 1 ek olívaolajjal és ízlés szerint sóval.
- Amíg a tészta fő, a paradicsomot forró vízbe tesszük (akár a tészta mellé bedobjuk), amíg le nem lehet húzni a héját - ezt látni fogjuk, mert megreped rajta.
- Kivesszük a paradicsomot, lehúzzuk a héját, apróra vágjuk és átnyomjuk a fokhagymanyomón egy sima tálba (nem kell főzni a szószt).
- Azután a belenyomjuk a 2 fokhagymát is és beletesszük a fél (nagy)pohár tejfölt, összekeverjük, megsózzuk. (Ha nagyon profik szeretnénk lenni, le is turmixolhatjuk a szószt, de szerintem nem szükséges.)
- A tésztát leszűrjük és beleforgatjuk a szószba és kész is. Gyorsan, egyszerűen.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése