A rossz hír, hogy sem tésztával, sem nokedlivel nem ehetjük, hiszen fogyókúrázunk. Maradt tehát sajnos a párolt rizs, egyébként aki nagyon elvetemült, eheti ecetes salátával is.
Hozzávalók
- 0.8 kg csirkeszárny, de lehet több is, kevesebb is
- 1 nagyobbacska vöröshagyma
- 1 nagyobbacska paradicsom
- 1 kisebbecske paprika
- olívaolaj
- 1ek pirospaprika
- 2 csipet oregánó
- 2 babérlevél
- 2ek kék tejföl
- só, bors
Elkészítés
- A hagymát felkockázzuk, alacsony lángon 5 percig olívaolajon pirítjuk, majd ráöntünk egy picike vizet és fedő alatt pároljuk tovább összesen 20 percig.
- Közben apróra vágjuk a paprikát és a paradicsomot (forró víz alatt lehúzzuk a héját) és a 20 perc letelte után - szintén alacsony lángon - rádobjuk a hagymára, belekeverünk egy evőkanál pirospaprikát, 2 csipet oregánót, sót, borsot, majd hagyjuk, hogy a paprika és a paradicsom puhára párolódjon.
- Közben feltesszük a csirkeszárnyakat főni egy külön lábosban (én le szoktam vágni az utolsó ízületet) és sima vízben puhára főzzük. A csirkeszárny bőre igencsak zsíros, attól megszabadulhatunk - a kutya imádni fogja főve - vagy rajta is hagyhatjuk, bár fogyókúra esetén érdemesebb hanyagolni.
- Miután fedő alatt minden zöldséget jó puhára pároltunk, beleöntjük a turmixba vagy botmixerrel leturmixoljuk és visszaöntjük a lábosba.
- Ráteszünk 1-2 merőkanállal a csirke főzővizéből, beletesszük a 2 babérlevelet és alacsony lángon főzzük tovább.
- Ha a csirkeszárny már puha, rádobáljuk őket a leturmixolt szószra és még 20 percen keresztül főzzük az egészet alacsony lángon, fedő alatt.
- Miután elkészült, keverjünk bele 2 evőkanál zsírszegény tejfölt és készen is van a finom, fogyókúrás - ám ízekben hiányt nem szenvedő - csirkepörkölt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése