Az én történetem: Amíg nem kóstoltam ezt a bolognait, nem is igazán szerettem. Olcsónak és unalmasnak tartottam, talán a menza hatására. Aztán egy nap megtapasztaltam, hogy a bolognai nem is olyan gyenge étel, mint addig képzeltem. Később azt is megtudtam róla, hogy leheletnyi répa is van benne, sőt, zeller is, ezeket az összetevőket ki nem állhatom a bolognai spagettiben. Ezek után egyenesen le voltam nyűgözve, hogy hagyan lehet ez mégis ennyire ízletes.
Fogyasszátok egyészséggel!
Hozzávalók
- 40 dkg sovány, darált marhahús
- 2 db hámozottparadicsom-konzerv 400 g (töltőtömeg 240 g)
- olívaolaj (nagyon passzol hozzá)
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom levél (sajnos jelen esetben nagyon fontos, hogy ne tasakosat használjunk)
- oregánó
- kakukkfű
- őrölt feketebors
- só
- parmezán (aki szereti)
- 1/2 reszelt répa
- 1/4 reszelt fehérrépa (zeller)
- 4-5 ek paradicsompüré a színe miatt
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük. Ha már üveges, rátesszük a darált marhát és addig pirítjuk, amíg fehér nem lesz.
- Ezután lehúzzuk a tűzről és jöhetnek a fűszerek (só, bors, oregánó, kakukkfű) és a reszelt sárga- és fehérrépa. Ezeket összekeverjük és ráöntjük a 2 hámozottparadicsom-konzervet is, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre.4. Most vágjuk apróra a fokhagymákat és azokat is dobjuk rá, esetleg egy kis vizet is adhatunk a szószhoz, ha úgy látjuk, hogy túl szilárd. Főzzük egy fél órát alacsony vagy közepes lángon, fedő alatt.
ezen a képen a színek kicsit furák 5. Ezután vágjuk össze a bazsalikomleveleket, először csak 5-öt 6-ot, szórjuk bele és főzzük 5 percig. Aztán kóstoljuk meg, ha nem érezzük elég markánsnak, tehetünk bele többet.6. Főzzünk ki hozzá spegetti tésztát (én a Barillát szeretem), szórjunk rá parmezán sajtot és készen is vagyunk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése