Paradicsomleves teljesen fogyókúrásan. Semmi sincs benne, ami hizlal.
Lehet (sőt, ajánlott) a sűrített paradicsom helyett rendes paradicsomot használni. Az enyém fele-fele, mert csak egy nagy paradicsom volt itthon és kb 2ek sűrítmény, ezeket mind fel is használtam.
Hozzávalók 2-3 főre
- olívaolaj
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- fél maréknyi rukkola (aki szereti)
- 2-3 paradicsom / sűrített paradicsom
- fél húsleveskocka
- só, bors, bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- egy szelet teljes kiőrlésű kenyér
- reszelhető mozzarella sajt
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon 5-10 percig alacsony lángon dinszteljük. Éppen annyi olívaolajat használjunk, amennyire szükség van ahhoz, hogy a hagyma ne égjen meg. Ezután felöntjük egy kevés vízzel és lefedjük - így párolódik. Innentől kb 30 percig hagyjuk párolódni.
- Közben forrázzuk le a paradicsomokat, húzzuk le a héjukat, kockázzuk fel és dobjuk a hagymára - nem kell nézni az időt, annyi ideje lesz a paradicsomnak, amennyi hátra van a hagymának. Ekkor jöhet a megtisztított fél marék rukkola is, de elhanyagolható alapanyag. A fokhagymát is apró kockákra vágjuk és rádobjuk.
- Miután letelt a 30 perc, megint felöntjük egy kevés vízzel (mennyiségeket nem tudok mondani, mert nem figyeltem közben) és leturmixoljuk turmixgéppel vagy botmixerrel. Ha paradicsomsűrítményt használunk, azt ezután rakjuk bele!
- Ezek után visszatesszük a tűzhelyre, majd annyi vízzel öntjük fel fokozatosan, amennyi szükséges az általunk kívánt sűrűség eléréséhez.
- Végül jöhetnek a fűszerek és a fél húsleveskocka. Egy csipet bazsalikom - nekem itthon szárított volt, só-bors ízlés szerint.
Aki szeretne bele tenni sajtos pirítóst, amit egyébként nagyon ajánlok, annak a következőket kell tennie: 1 szelet teljeskiőrlésű kenyeret megpirítunk, bedörzsöljük fokhagymával és megszórjuk reszelt mozzarella sajttal, majd kicsit rányomjuk. Végül a forró leves tetejére tesszük és kicsit belemárjuk, hogy jól megszívja magát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése