Személy szerint én a felsőcombot szeretem, ezért azt szoktam sütni, de természetesen mindegy, hogy melyik részét esszük. A csirkecomb nem véletlenül nem annyira ajánlott, mint a csirkemell, mert akad rajta némi zsír. De mi nem vagyunk lusták, tüzetesen átvizsgáljuk és eltávolítjuk az összes zsírt, igaz? :)
Hozzávalók
- csirke
- Knorr Sültcsirke fűszerkeverék
- mozzarella
- paradicsom
- olívaolaj
- balzsamecet
- bazsalikom
- sütőzacskó (!)
- fokhagyma
Elkészítés
Csirke
- A húsokat megmossuk, megszabadítjuk őket a bőrüktől.
- Beletesszük a sütőzacskóba, beleszórjuk a fűszerkeveréket, belevágunk néhány fokhagymát (3-4 szeletre vágjuk) ízlés szerint, majd lezárjuk a zacskót (a műanyaggal, amit kaptunk hozzá vagy fonállal) és jól összerázzuk, hogy a fűszer is, a fokhagyma is nagyjából mindenhol egyforma arányban legyen.
- A zacskót ezután fogpiszkálóval megszúrkáljuk és kinyomjuk belőle a levegőt.
- Előmelegített 180°C-os sütőben, alsó-felső sütéssel 50 percig sütjük.
Mozzarella Caprese
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése