Eddig - bár tudom, hogy egy jól bevált elkészítési mód - furcsa elképzelésnek tartottam, hogy a tonhal nem citrommal, kukoricával és majonézzel párosul, hanem paradicsommal, olívabogyóval és sajttal, de az egyik sorozatban tonhalas pennét ebédeltek és olyan jól nézett ki, hogy muszáj volt kipróbálnom :). Az eredmény meglepően finom lett (ráadásul az egész nagyon egészséges), még a barátomnak is nagyon ízlett, aki nem rajong a tésztákért. Általában pennével szokták készíteni (ugye Penne al Tonno), de én spagetti rajongó vagyok, így azt használtam.
Azóta kipróbáltam fusillivel és rájöttem, az az igazi!
Hozzávalók (2 adag):
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 nagy olívaolajos Rio Mare (nettó tömege kb. 100 g) vagy 2 kicsi (52 g)
- 3 fej fokhagyma
- 2-3 ek paradicsomszósz
- 1 db paradicsom
- reszelt trappista
- olívaolaj
- olívabogyó (én nem szeretem, de rengeteget ettem hozzá)
- só, bors
Elkészítés:
- A hagymát felkockázzuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk, közben feltesszük a tésztát főni.
- A paradicsomot apróra vágjuk, rádobjuk a hagymára és puhára főzzük.
- Hozzáadjuk a paradicsomszószt és a tonhalat.
- Belenyomjuk a fokhagymát, még 3-4 percig főzzük lassú tűzön, mert könnyen odaég.
- A tésztát és a szószt tálba szedjük, végül a tetejét reszelt sajttal díszítjük.
- Minden falathoz kapjunk be egy fél olívabogyót :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése