Hozzávalók:
HÚS
- 2 kg daráltmarha és sertés vegyesen (leginkább hátszín, comb) és kell bele zsíros rész is
- 3 kicsi vagy 2 nagy tojás
- egy marék zsemlemorzsa
- 2-3 gerezd fokhagyma
Húsfűszer (ezeket keverjük össze egy pohárban vagy üvegcsében):
- só
- bors
- mustármag
- koriander
- cayenne bors
A legjobb, ha ezeket - a só kivételével - nem a húsba keverjük, hanem közvetlenül sütés előtt megszórjuk vele a húspogácsát.
ZÖLDSÉGEK, BELEVALÓK
- lilahagyma
- paradicsom
- uborka
- saláta
- füstölt vagy cheddar sajt reszelve / lapkasajt
SZÓSZ
- 1 nagytejföl
- 1-2 ek ketchup
- 1-2 ek mustár
- kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
- juhtúró
BUCI
Szali a tigrisveknire esküszik.
Elkészítés:
- A darálthúsba belegyúrjuk a sót, a zsemlemorzsát, a nyomott fokhagymát és a tojásokat.
- A húsból húspogácsákat formázunk - mi sütőpapírral tettük, így egymásra lehet pakolni a még el nem készült húsokat.
- Kikeverjük a szószt. A tejfölt, a ketchupot és a mustárt összekeverjük a juhtúróval amennyire tudjuk, beleszórjuk a hagymát és leturmixoljuk az egészet, majd, ha szükséges, sózzuk.
- Közvetlenül sütés előtt a pogácsákat megszórjuk a fűszerrel (mi nem így csináltuk most, de célszerűbb úgy készíteni). Olajat öntünk a tepsibe, majd a forró olajba tesszük a húsokat. Először a húsok mindkét felét megpirítjuk, majd fedő alatt jól átsütjük őket. Minél kevesebbszer fordítsuk meg! Nagyon fontos, hogy valóban jól átsüljön a hús, hiszen a nyers sertés- és marhahúsban rengeteg baktérium bújhat meg.
- A lilahagymát és a bucit, amibe tesszük, szintén megpirítjuk.
- A megsült húst beletesszük a kenyérbe, rászórjuk a sajtot és rápakoljuk a zöldségeket, végül meglocsoljuk a szósszal és kész is a sajátkészítésű hamburger!
hozzávalók |
Szali és a hozzávalók... |
visszamaradottakkal is foglalkozunk szabadidőnkben ;D |
husi |
Nati, a szorgos feleség :) |
a fűszert ne itt szórjátok bele, csak sütés előtt a külsejére |
zsemlemorzsa |
fokhagyma |
kismanónak tetszik |
a lényeg, hogy a középső srác vegetáriánus |
de kísérti a sorsot |
ne aggódjatok, itt megálltak |
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése