Leszögezném, hogy ez szörnyen hizlaló.
Hozzávalók
- burgonya
- sültkrumpli fűszerkeverék
- olaj
Elkészítés
- A krumplit megpucoljuk, hideg vízbe tesszük.
- Uborkagyaluval nagyon vékony szeletekre vágjuk a krumplit (vissza a hideg vízbe).
- Többször mossuk át a burgonyát, mert ha nem megy ki belőle a keményítő, akkor összeragad, nem lesz igazán ropogós!
- Egy magasabb falú edényben vagy egy nagyobb lábosban felforrósítjuk az olajat és több részletben megsütjük benne a szeleteket. Látni fogjuk, mikor egy adag kész van.
- Kéztörlővel kibélelt tálba szórjuk a kész adagokat, hogy az olajat leitassuk róla, és minden adagot megszórunk sültkrumpli fűszerkeverékkel.
FOGYÓKÚRA
Olívaolajjal még nem próbáltam, biztosan egészen más íze lenne, de ki lehet próbálni. Persze szigorúan kevés krumplit használjunk fel, mert sajnos az is eléggé hizlal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése