Hozzávalók
- 4-5 miniparadicsom
- 2 közepes gerezd fokhagyma
- 1-2 ek paradicsomszósz
- 1-2 ek olívaolaj
- Barilla Fusilli
- 1-2 szelet Serrano vagy ahhoz hasonló állagú sonka (végső esetben téliszalámi)
- 1 merőkanálnyi víz a tészta vizéből
Elkészítés
1. Feltesszük a tésztát főni egy lábosban (só, olívaolaj).
2. Egy serpenyőbe olívaolajat és sonkát teszünk, a miniparadicsomokat kettévágjuk, majd arccal lefelé beletesszük a serpenyőbe.
3. Ha a tészta már kb 5 perce fő, akkor indítjuk be a serpenyő alatt a lángot (amíg felforr, addig magas láng, amint rotyogni kezd, levesszük alacsonyra), kb 5 percig hagyjuk, majd szétnyomkodjuk kicsit a paradicsomokat.
4. Beletesszük a serpenyőbe a paradicsomszószt is és egy merőkanálnyi vizet a tészta vizéből.
5. Csak ezek után nyomjuk bele fokhagymanyomóval a gerezdeket (ha ezt előbb tesszük, keserű lesz az egész szósz).
6. A tésztát leszűrjük.
7. Mivel a sonkát csak az íze kedvéért tesszük bele, és mire kész a szósz, nagyon megkeményedik, most kivesszük, és félretesszük, szendvicsben nagyon finom.
8. Ezek után a tésztát is a serpenyőbe tesszük, éppen csak összekeverjük a szósszal, és már tálaljuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése