Tegnap vendégeink voltak (fiúk) és szerettem volna valami laktatóbb leveskét csinálni. Azért esett a választásom a fokhagymakrémlevesre, mert egy pár napja csináltam először, az nagyon jól sikerült és mit adna az ember a vendégeknek, ha nem a legújabb, legfinomabb receptjét?
Hozzávalók
- 14 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 2 ek liszt
- 0,5 l húsleves (akár kockából is)
- só, bors
- reszelt trappista
- bacon
- lilahagyma
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl tejszín (elhagyható, ez is lehet tej)
- pirítós
Elkészítés
- A fokhagymákat aprítógéppel vagy késsel nagyon apróra vágjuk, majd olívaolajon pár percig pirítjuk.
- Beleszórjuk a lisztet, alaposan elkevergetjük.
- Hozzáöntjük a az erőlevest és a tejet.
- Sózzuk, borsozzuk, 10-15 percig lassú tűzön főzzük még, majd botmixerre leturmixoljuk.
A tetejére: A lilahagymát és bacont felkockázzuk, majd ropogósra pirítjuk. A leves tetejére pirítóst teszünk, rászórjuk a reszelt trappistát és végül a bacon-lilahagyma chipset, így tálaljuk. Jó sok sajttal ajánlom!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése