Már 4. hete fogyókúrázom és ami a legnagyobb gondot jelenti, az a folyadékbevitel. Jó lenne, ha napi 3-3,5 litert meg tudnék inni, hogy a lerakódott salakanyagok megfelelően tudjanak távozni a szervezetemből, de sokszor olyan nehéz magamba diktálni a 4. pohár vizet is, mikor már egyátalán nem vagyok szomjas. Ez volt az elsődleges oka, ami miatt kitaláltam, hogy ivólevet készítek. Másrészt azok a zöldségek, gyümölcsök, amiket beletettem, mint jótékony hatással bírnak - nem csak a fogyókúrára - de a általánosságban a szervezetre is.
Hozzávalók
1.) 1 db felkarikázott Citrom:
- magas C-vitamin tartalom -› immunerősítő
- tisztítja a vért, regenerálja a véredényeket (a benne található bioflavon miatt)
- serkenti az emésztést, edzi a gyomorfalat
- lúgosító hatású (bár ez a divatos elsavasodás igencsak hülyeség, később leírom, miért)
- segíti a méregtelenítést, a salakanyagok távozását, serkenti az anyagcserét
- csökkenti a haj és a fejbőr zsírosodását, szépíti a bőrt
- támogatja a szervezet zsírbontó folyamatait
2.) 1 db felkarikázott Uborka:
- lúgosító hatású
- káliumban gazdag, így segíti a vesék működését
- gyorsítja a méregtelenítést
- B-vitaminok forrása
- hidratál, az uborka 95%-a víz
- héjában C-vitamin található
- rákölő; lariciresinol, pinoresinol és secoisolariciresinol tartalma bizonyítottan csökkenti bizonyos rákfajták előfordulását (méhnyakrák, mellrák, petefészekrák, prosztatarák)
- csökkenti a koleszterin-szintet és a vérnyomást
- segít a köszvényen, az ízületi fájdalmakat enyhíti (Mg, K, Ca, folsav, B1-, B6-, C- és D-vitaminok miatt)
3.) 2 kis db felszeletelt Gyömbér:
- segíti az emésztést
- csillapítja a gyomor-, bélpanaszokat
- csökkenti a vérnyomást és a koleszterint
- javítja a vérkeringést, így a koncentrációt is (hajrá vizsgák!)
- fokozza a szexuális teljesítőképességet és a nemi vágyat
- immunerősítő
- gyulladáscsökkentő
- antioxidáns (Az antioxidáns egy olyan anyag, amely megvédi szervezetünket és más dolgokat attól a folyamattól, amelyet oxidációnak hívunk. A legjobb példa erre a folyamatra, amikor a vas rozsdásodik, vagy a vaj megavasodik. Az oxigén, amely alapvetően szükséges az élethez, egynagyon reaktív elem. A vassal tehát reakciója során rozsdát képez, és amikor a vajban lévő zsírt oxidálja, az megavasodik. Hasonló folyamat játszódik le szervezetünkben is. És minél idősebbek vagyunk, annál inkább hajlamosabbakká válunk az oxidációra – bizonyos értelemben testünk is rozsdásodni kezd. Minden, ami megelőzi vagy lassítja az oxidációs folyamatokat, antioxidánsnak minősül. Az antioxidáns alapvetően más vegyületeket véd az oxigénnel szemben.)
4.) 2,5 liter víz
Elkészítés
A hozzávalókat összevágjuk, beletesszük kb 2,5 l vízbe (én 2 kancsóban csináltam), majd a hűtöben, letakarva állni hagyjuk 1 éjszakán át. Most kóstoltam meg, nekem ízlik! Friss citromfűvel illetve mentalevéllel ízesíthetjük a 4 hozzávalón kívül.
És amit a nagy "elsavasodás" meséjéről ígértem: az emberi test 7,4 pH értéken működik megfelelően, 4,4-nél pedig már egészen biztosan meghaltunk, tehát nem túl széles a skála élet és halál között. Így, ha annyira el vagyunk savasodva, hogy csak na, hogy vagyunk még életben?
Az italhoz pedig egészségünkre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése